top of page
Search

Lääne-Virumaa aasta tervisedendajate tunnustamine 2020

Updated: Mar 2, 2021

Tamsalu Kultuurimajas tunnustati Lääne-Virumaa aasta tervisedendajaid



Lääne-Virumaa aasta tervisedendaja laureaat on Ainar Sepnik

Ainar on tugevalt ja hingega panustanud spordisündmuste korraldamisse, panustanud, et Viru-Nigula valda loodaks erinevaid rajatisi ja toonud läbi erinevate ettevõtmiste liikuma väga palju inimesi koos peredega nii Lääne-Viru maakonnast kui mujalt. Seda nii läbi oma igapäevatöö, koos teistega ühiseid projekte tehes kui ka individuaalselt korraldanud. Nagu nt Lääne-Virumaa Jooksusari, millest ühte, Viru-Nigula jooksu on ta peakorraldajana teinud juba 11 aastat, enne seda olnud abiline. Kõigest 19 aastaselt võttis jooksu korraldamise enda peale ja teinud sellest maakonnas hinnatud ja väga hästi korraldatud jooksu, kus alati stardis ka väga palju lapsi ja noori. Lisaks Seiklusorienteerumine, 1DayDecathlon, Rannavolle suveturniir, Adolf Noormetsa mälestusvõistlus heitealadel, projekt Mehed liikuma, Eesti Omavalitsuste talimängude korraldamine jm. Ainar väärib tunnustust oma eesmärgistatud tegevuse eest, panustades maakonna tervisedendusse, olles ise igapäevaselt eeskujuks.



Lääne-Virumaa aasta tervisetegu laureaat on Seiklusorienteerumine 2020

Seiklusorienteerumine on Lääne-Virumaa omavalitsuste ühisprojekt, mida vedasid eest Kadrina-, Viru-Nigula-, ning Rakvere valla tublid tervisedendajad Robert Salep, Ainar Sepnik ning Siiri Kohver. See projekt osutus perede seas populaarseks ja sai väga palju positiivset ja kiitvat tagasisidet oma väga huvitavate ja avastamist väärt radade kohta. See tõi palju peresid ja sõpru ühiselt liikuma ja kvaliteetselt aega veetma ja andis võimaluse Lääne-Viru maakonda rohkem avastada.



Lääne-Virumaa aasta tervisesõbralik organisatsioon on MTÜ Huviklubi Nelson

Huviklubi Nelson on niivõrd mitmekülgne organisatsioon, korraldades mitme ala maakonna meistrivõistlusi. Aktiivselt korraldatakse kaljuronimist Kadrinas ja Rakveres. Lisaks korraldab klubi kanuumatkasid matkahuvilistele. Huviklubi Nelson eestvedaja Vahur Leemets on ka Lääne-Virumaa jooksusarja üks eestvedajaid ning oluline lüli väga paljude matka- ja spordiprojektide eesotsas. Käesoleval aastal oli tema algatusel Kadrinas võimalus joosta virtuaalseid distantse koroonakriisi hakul, mis võimaldas inimestel liikuda väljas ja siiski üksteisega võistelda. Lisaks sellele korraldas ta kalendri mõttes südatalvel Pariisi rattamaratoni, juunis esmakordselt Pariisis maastikumaratoni. Vahuri panus on suur selles, et 1950 tervisesõpra võistlesid sel aastal Lääne-Virumaa jooksusarja 9-etapil, igas vanuseklassis.



Eripreemia pälvis Lea Matusorg COVID-19 leviku tõttu kehtestatud eriolukorra lahendamisele kaasa aitamise eest.



Nominendid kategoorias „Lääne-Virumaa aasta tervisedendaja“

Heli Preismann: Heli on loovterapeut, kes juba aastaid järjepidevalt tegelenud Lääne-Viru maakonna laste ja täiskasvanute vaimse tervisega.

Kai Rohumäe: Kai on aastaid olnud Rakveres oma põhitöö kõrvalt joogaõpetaja. Tema oli üks esimesi, kes tõi Rakverre joogakultuuri.



Nominendid kategoorias „Lääne-Virumaa aasta tervisetegu“

Kristjan Laubholts: COVID-19 leviku tõttu kehtestatud eriolukorra lahendamisele kaasa aitamine.


Lääne-Virumaa jooksusari: "Erivajadustega aastal" võimaldas see üritus tunda rõõmu sportlikust elamusest, headest kaaslastest ja välistingimustes võistlemisest.


Taliujumise tegevus Virumaa Karastajate Klubi eestvedamisel: Järjepidev taliujumise propageerimine Lääne-Viru maakonnas läbi ühiste ujumiste korraldamise.



Nominendid kategoorias „Lääne-Virumaa aasta tervisesõbralik organisatsioon“

AS Vinni Spordikompleks: Vinni Spordikompleks on nii noorte-, rahva- kui ka tippspordi lipulaev suurimas maakonna omavalitsuses Vinni vallas ja aastaid esirinnas ka Lääne-Virumaal.


Imastu hooldekodu: Asutuses elab 80 eakat, kelle heaolu ja tervise ja turvalisuse eest hoolitseb terve hooldekodu personal.


MTÜ Berrymur: Märtsis 2020 eriolukorra alguses loodusesse ülesse seatud orienteerumise püsirajad- (Sõmeru, Uhtna, Näpi, Roodevälja). Radasid oli võimalik läbida kõigil (nii Rakvere valla elanikel kui ka lähiümbruse elanikel), endale sobival ajal ja kohas.


Rakvere Gümnaasium "Liikuma Kutsuva Kooli Aasta Tegija 2019/2020: Sel kevadel, eriolukorra ajal tuli leida uusi lahendusi õppetöö ja tegevuste korraldamiseks täiesti uues võtmes. Tuli leida see miski, mis aitaks distantsõppeperioodil õppetööst rõõmu tunda nii lapsel, vanemal kui ka õpetajal. Olenemata kodus veedetud kolmest kuust suutis Rakvere Gümnaasium sportike ja liikuma ärgitavate tegevustega jätkata. Oma distantsõppel ellu viidud eeskujuga pälvis koolipere ka Vabariigi Presidendi tunnustuse Parim distantsõppega kohaneja.






6 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page